Pikáns tavaszi burgonyasaláta recept


5 db nagyobb burgonya
4 szál újhagyma
só
őrölt fekete bors
2-3 evőkanál almaecet
1-2 kiskanál cukor.
A Pikáns tavaszi burgonyasaláta elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük enyhén só, ecetes vízben. Még melegen lehúzzuk a héját, és amikor kihűlt, karikára vágjuk. Ha túl nagyok, akkor félkarikára. Közben elkészítjük a salátaöntetet: 2-3 dl vizet elkeverünk a cukorral, az almaecettel, a sóval és az őrölt borssal. Az újhagymát megtisztítjuk és a zöldjével együtt karikára vágjuk és a burgonyával együtt az öntethez keverjük, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 19. 06:54
A pikáns tavaszi burgonyasaláta elkészítési módja és hozzávalói.