Tárkonyos hagymaleves recept
A Tárkonyos hagymaleves hozzávalói:2-3 nagy fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
1 szem burgonya(nagyobb)
1 kis doboz tejjöl
1 púpozott evőkanál liszt
ételízesítő(ízlés szerint
frissen őrölt bors
1 kévéskanál szárított tárkony
szárított vagy friss petrezselyem
1 darabka vaj vagy margarin
A Tárkonyos hagymaleves elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítom, felkarikázom, a vajon megpárolom.Közben a burgonyát apró kockákra vágom és sós vízben puhára főzöm, majd a főzővízzel együtt turmixolom.A megpárolódott hagymát 1,5 liter ételízesítős vízzel(vagy leveskockával) felengedem, kicsit főzöm még, majd hozzáteszem a turmixolt burgonyát, felforralom, tárkonnyal , borssal, petrezselyemmel fűszerezem és a tejföllel elkevert liszttel behabarom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: diorissimo88, 2010. jún. 1. 12:43
A tárkonyos hagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.