Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos hagymaleves recept

Tárkonyos hagymaleves recept

A Tárkonyos hagymaleves hozzávalói:
2-3 nagy fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
1 szem burgonya(nagyobb)
1 kis doboz tejjöl
1 púpozott evőkanál liszt
ételízesítő(ízlés szerint
frissen őrölt bors
1 kévéskanál szárított tárkony
szárított vagy friss petrezselyem
1 darabka vaj vagy margarin


A Tárkonyos hagymaleves elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítom, felkarikázom, a vajon megpárolom.Közben a burgonyát apró kockákra vágom és sós vízben puhára főzöm, majd a főzővízzel együtt turmixolom.A megpárolódott hagymát 1,5 liter ételízesítős vízzel(vagy leveskockával) felengedem, kicsit főzöm még, majd hozzáteszem a turmixolt burgonyát, felforralom, tárkonnyal , borssal, petrezselyemmel fűszerezem és a tejföllel elkevert liszttel behabarom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos hagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook