Csokis eperkrémtorta recept
A Csokis eperkrémtorta hozzávalói:piskóta:
9 db tojás
9 evőkanál cukor
9 kanál liszt
1 cs. sütőpor
5 dkg keserű(holland) kakaópor
Krém:
50 dkg eper
5 dl tejszín(vagy hulala)
3 evőkanál porcukor
díszítés:
csokoládéforgács, eperszemek
A Csokis eperkrémtorta elkészítési módja:
Piskóta: A tojások sárgáját jó alaposan kikeverem a cukorral, majd apránként hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport és legvégül a tojások keményre vert habját. A masszát sütőpapírral kibélelt, 28 cm-es kapcsos tortaformába töltöm és közepes lángon megsütöm.( én a piskótát két részletben sütöttem, elfeleztem a masszát és két lapot sütöttem belőle. Krém: Az epret megmosom, lecsumázom és pár szemet félreteszek a díszítéshez.A többit a porcukorral botmixerrel jól összeturmixolom.A tejszínt habfixálóval jó kemény habbá verem(a hulalához nem kell habfixáló) és óvatosan beleforgatom apránként az összeturmixolt eperbe. Miután a lapok kihűltek,megkenem málnalekvárral vékonyan az alsó lapot és betöltöm a krémmel.A tetejére és az oldalára is az epres krém kerül. A tetejét a félretett eperszemekkel és csokoládáforgáccsal díszítem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: diorissimo88, 2010. máj. 15. 13:32
A csokis eperkrémtorta elkészítési módja és hozzávalói.