Mediterrán húsgombócok recept

1 kg darált hús (sertés)
1 jó nagy fej vöröshagyma(vagy 2 kisebb)lereszelve
só, bors
oreganó, bazsalikom (kb.1-1 púpozott evőkanál a szárítottból)
2 tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
olívaolaj
A Mediterrán húsgombócok elkészítési módja:
A darálthúst összegyúrom a tojással,hagymával, fűszerekkel, zsemlemorzsával,kis gombócokat formázok belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakom és megspriccelem egy leheletnyi olívaolajjal. Közepesen forró sütőben készresütöm.
Az olívaolajas spriccelés elhagyható,de jól kihozza a "mediterrán" ízeket.
Nagyon finom és gyors vacsora(vagy ebéd) salátával, vagy bármilyen más körettel, de főzelékre feltétnek vagy hidegtálakhoz is kitűnő.
A gyerekeim nem igazán szeretik a klasszikus fasírtot, de ez még a nagyon válogatós fiamnak is bejött.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: diorissimo88, 2010. febr. 22. 05:16
A mediterrán húsgombócok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.