Extra csokis muffin recept


260g finom liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
2 tojás
140g barna cukor
100g vaj, vagy margarin (de inkább vaj)
1 pohár tejföl
2 evőkanál nutella vagy mogyorókrém
2ek holland kakaópor
ízlés szerint aszalt gyümöolcs, csokoládé, dió, mogyoró
Az Extra csokis muffin elkészítési módja:
A cukrot és a tojásokat egy nagy tálban robotgéppel összekeverjük. Amikor jó az állaga hozzáadjuk a tejfölt és a vajat (a vajat olvasszuk fel mikróban finomabb és egyszerűbb!). Most jönnek hozzá a száraz alapanyagok: liszt, sütőpor, szódabikarbóna, mogyorókrém, kakaó. A végén belerakhatjuk az aszalt gyümölcsöket. Sütőpapírba tesszük és csoki darabkákat szúrunk bele. 200C° os sütőbe rakjuk.
Ha a végén a massza túl sűrű adjunk hozzá egy kis tejet, vagy ha túl folyékony lisztet és kakaóport.
Melegen ne együk, csak ha kihűlt így könnyebb leszedni a papír formát és a hasunkat sem csapjuk el!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bori'm, 2008. jún. 23. 11:22
Az extra csokis muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.