Eredeti olasz Tiramisu recept
60 perc
400 kcal
75 gramm
250 gramm
kb.100 db babapiskóta
6 db tojás
6 evőkanál cukor
2 doboz/tégely Mascapone krémsajt
eredeti olasz eszpresszó kávé kb. fél liter
Amaretto likör
fél liter habtejszín(folyékony)
csipet só
kevés citromlé
Az Eredeti olasz Tiramisu elkészítési módja:
Szétválasztjuk a tojásokat.A fehérjét kemény habbá verjük a citromlé és só hozzáadásával.Majd a sárgáját a cukorral is habosra keverjük. Mindkettőt hűtőbe helyezzük.A tejszínt is habbá verjük.Hűtjük. Előveszünk egy tepszit(magasabb fala legyen,téglalap alakú),vagy üveg-,műanyagtálat és a hirtelen kávéba mártott piskótákat kettesével(egymás mellé)helyezzük.A kávét 1 órával előtte lefőzzük,ízlés szerinti mennyiségű AMARETTO-t öntünk hozzá(isteni illata van). A piskótarétegek közé krémet kenünk.A tejszín és fehérjehabot valamint a sárgájából vert masszát a MASCAPONE-val összekeverjük.3 rétegnél többet ne csináljunk,mert összeeshet.A legfelső krémréteget kakaóporral meghintjük.Hűtőbe helyezzük.
a piskótákat csak hirtelen mártsuk a kávéba,különben eláznak
csak igazi olasz eszpresszó kávét főzzünk,egyébként nem lesz meg az igazi ízhatás
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ildicica, 2008. jún. 22. 20:32
Az eredeti olasz tiramisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.