Habos ribizlis recept
50 perc
A Habos ribizlis hozzávalói:
Tészta:
35 dkg liszt
1 kávéskanálnyi sütőpor
2 ek porcukor
só
150 g vaj vagy margarin
3 tojássárga
(Ha kell, tejföl egy kicsi)
Hab:
3 tojásfehérje
30 dkg cukor
2 marék ribizli
A Habos ribizlis elkészítési módja:
A tésztát ösze kell gyúrni, pihentetni. A habot rozsdamentes üstben gőz fölött kell felverni, míg klassz masszív krém lesz. Aztán a ribizlit bele kell keverni. A tésztát tepsi méretűre kell nyújtani 10-15 percig elősütni, majd rákenjük a ribizlis habot, aztán 1-2 es (gáz) fokozaton sütni, amíg klassz ropogós lesz a teteje. Kb. 15 perc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ipi, 2008. jún. 23. 11:09
A habos ribizlis elkészítési módja és hozzávalói.