Almasaláta hagymával recept




1 dl tejföl,
2 dl almaecet,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál kukoricacsíra-olaj
fél csokor petrezselyem,
só,
örölt bors,
4 nagyobb alma,
2 csomag újhagyma vagy 4 apró lilahagyma.
Az Almasaláta hagymával elkészítési módja:
A tejfölt az ecettel, a mustárral meg az apróra vágott petrezselyemmelm az olajjal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Az almát félbe vágjuk, magházát kiemeljük. Húsát héjastól vékonyan felszeleteljük, azonnal a fűszeres mártásba keverjük, nehogy megbarnuljon. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a salátába keverjük. Végül szorosan lefedve, 3-4 órát érleljük.
1-3 órát hűtőszekrényben hűtjük, ez idő alatt istenien összeérik.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Ildikó29, 2007. máj. 7. 16:20
Az almasaláta hagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.