Zöldbabos lencsesaláta fetával recept
A Zöldbabos lencsesaláta fetával hozzávalói:4 személyre
300 g lencse
2 répa
2 köteg zeller
300 g. zöldbab
200 g fetasajt
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál snidling
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál almaecet
só
bors
A Zöldbabos lencsesaláta fetával elkészítési módja:
A lencsét áztasd vízbe egy éjszakára. Másnap tedd fel kbo egy órára főni, majd jól csepegtesd le. A répákat pucold meg és vágd szeletekre. A snidlinget és a zellert is darabold fel, a zöldbabot (konzervet vagy mélyfagasztottat is használhatsz) vágd két centis darabokra. Utóbbit sós vízben párold kb. öt percig, majd add hozzá a répát és a zellert, és további 4 percig főzd. Végül öntsd le a zöldségekről a főzőlevet és alaposan csepegtesd le őket. A lencsét és a zöldségeket keverd jól össze, add hozzásuk a petrezselymet és a snidlinget is. Végül az olívaolajból, almaecetből, sóból és borsból készített öntettel locsod meg. A lencsesalátát szétmorzsolt vgy felkockázott feta sajttal tálald.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Ne add fel, 2008. ápr. 14. 09:27
A zöldbabos lencsesaláta fetával elkészítési módja és hozzávalói.