Vérpezsdítő forró csoki recept
A Vérpezsdítő forró csoki hozzávalói:400 ml tej
100 g. tejszín
2-3 evőkanál kakaópor
(vagy 6-8 kocka 70%-os csokoládé)
2-3 evőkanál barna cukor
1 csipet fahéj
1 csipet kadamom
1 csipet gyombér
1 csipet szegfűszeg
Talaláshoz
2-3 evőkanál tejszín
(2 személyre)
A Vérpezsdítő forró csoki elkészítési módja:
A tejet -3 evőkanál híján- forrósítsd fel a fűszerekkel és a tejszínnel együtt. A kakaót, a barna cukrot és a maradék tejet keverd simára, és a forró tejhez. Ha a kakaót csokidarabokkal helyettesíted, a csokoládét előbb olvaszd fel a forró tejben, ezután főzd fel mégegyszer, végül töltsd a poharakba, és szolgáld fel a tejszínnel a tetején.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Ne add fel, 2008. ápr. 12. 14:57
A vérpezsdítő forró csoki elkészítési módja és hozzávalói.