Sörös párolt káposzta recept


1 kis fej lila káposzta
1 nagyobb fej lila hagyma
3 evőkanál napraforgó olaj
1-2 evőkanálnyi ecet (ízlés szerint lehet több, főleg ha bor- vagy almaecetet használunk),) 2 kiskanálnyi cukor
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors
A felöntéshez: világos sör.
A Sörös párolt káposzta elkészítési módja:
A káposztát legyaluljuk, vagy vékonyan felszeleteljük a lila hagymával együtt. Kissé megsózzuk, és összekeverjük. Kb 10 percig állni hagyjuk. Egy edényben az olajat felhevítjük, a cukrot halványsárgára karamellizáljuk rajta,majd rádobjuk a hagymás káposztát. Erős lángon pirítjuk, közben kavargatjuk és sörrel locsoljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.Lefedve pároljuk, közben sörrel locsolgatjuk. Akkor jó, ha a káposzta puha lesz, de nem foszlik szét! A párolását befejezzük, ha a levet elpárologtattuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 18. 05:43
A sörös párolt káposzta elkészítési módja és hozzávalói.