Vegetáriánus rakott kel recept
A Vegetáriánus rakott kel hozzávalói:nagyobb fej kelkáposzta
30 dkg lencse
1/2 csomag tisztított napraforgómag
vörös- és fokhagyma
kis citromlé
pirospaprika
majoranna
őrölt köménymag
ételízesítő
kevés olaj
A Vegetáriánus rakott kel elkészítési módja:
A lencsét beáztatjuk (legalább egy órára). A kelkáposzta torzsát kivágjuk, és sós, köménymagos, fokhagymás vízben leveleire szedve megpároljuk. Közben olajon vöröshagymát dinsztelünk, pirospaprikát szórunk rá és a lencsét pörköltösen - majorannával, fokhagymával, ételízesítővel - megfőzzük. Egy tepsibe letesszük a kelleveleket, ráöntjük a lencsét, majd újra kelkáposzta jön. A napraforgómagot turmixgépben kb. 1 dl vízzel, kis citromlével, foghagymával, sóval *tejföllé* törjük, és a káposztára terítjük. Sütőbe kicsit átsütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2007. szept. 12. 16:34
A vegetáriánus rakott kel elkészítési módja és hozzávalói.