Kelkáposzta leves húsgombóccal recept
90 perc
A Kelkáposzta leves húsgombóccal hozzávalói:
1 közepes kelkáposzta
2 nagyobb szem krumpli
1-2 sárgarépa
1 fej hagyma
5 dkg füstölt szalonna (ha van szalonnahéj, azt is beleteszem)
só, bors, ételízesítő, majoránna, kicsike tárkony, 3 gerezd fokhagyma, esetleg babérlevél.
2 dl tejföl.
A gombócokhoz egy kis csésze rizs
30 dkg darált hús
1-2 tojás
1 evőkanál liszt
só, bors
A Kelkáposzta leves húsgombóccal elkészítési módja:
Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a karikára vágott sárgarépát, majd 1 kanál lisztet, és egy kicsit együtt pirítom. Felöntöm 3 liter vízzel. Belerakom a káposztát, a krumplit, a fűszereket és puhára főzöm. Ezalatt másfélszer annyi vízben megfőzöm a rizst, hozzáadom a húst, a tojásokat és a fűszereket. A levesbe kis gombócokat formálok belőle. 10 percig főzöm. 1 kanál lisztből készült világos rántás, majd a legvégén 2 dl tejföl kerül bele.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: martini64, 2009. nov. 22. 19:51
A kelkáposzta leves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.