Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Sárga túró mazsolával recept

Sárga túró mazsolával recept

Elkészítési idő 50 perc

A Sárga túró mazsolával hozzávalói:
50 dkg tehéntúró
5 dl tej
5 db tojás (a tej decilitereként egy tojás)
3 evőkanál cukor
jó késhegynyi őrölt fahéj
1 evőkanál vaníliás cukor
1 csipet só
ízlés szerint mennyiségben mazsola


A Sárga túró mazsolával elkészítési módja:
A tejet, a cukrot, a fűszereket és a sót felforraljuk ügyelve arra, hogy a cukor ne égjen le. A tojásokat egy tálban villával nagyjából összekeverjük. Miután felforrt a tej, beleöntjük a tojásokat és lassú tűzön addig főzzük kavargatás mellett amíg túrós állagú lesz.Ekkor belemorzsoljuk a tehéntúrót és hozzárakjuk a mazsolát is. Elkeverjük és miután elértük a kívánt sűrűséget egy vászonruhába rakjuk, összekötjük és hagyjuk, hogy kb. 1 óra alatt kicsepegjen. A kendőt kibontva szép sárga gombócot kapunk amit ezután hűtőben tárolhatunk a fogyasztásig. Húsvéti sonkával és kaláccsal fogyasztják. Van, aki a mazsolát jófajta rumba áztatja és úgy keveri hozzá. Nagyon finom magában is.


Kategória: Tojásételek receptjei


A sárga túró mazsolával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook