Sárga túró mazsolával recept
50 perc
A Sárga túró mazsolával hozzávalói:
50 dkg tehéntúró
5 dl tej
5 db tojás (a tej decilitereként egy tojás)
3 evőkanál cukor
jó késhegynyi őrölt fahéj
1 evőkanál vaníliás cukor
1 csipet só
ízlés szerint mennyiségben mazsola
A Sárga túró mazsolával elkészítési módja:
A tejet, a cukrot, a fűszereket és a sót felforraljuk ügyelve arra, hogy a cukor ne égjen le. A tojásokat egy tálban villával nagyjából összekeverjük. Miután felforrt a tej, beleöntjük a tojásokat és lassú tűzön addig főzzük kavargatás mellett amíg túrós állagú lesz.Ekkor belemorzsoljuk a tehéntúrót és hozzárakjuk a mazsolát is. Elkeverjük és miután elértük a kívánt sűrűséget egy vászonruhába rakjuk, összekötjük és hagyjuk, hogy kb. 1 óra alatt kicsepegjen. A kendőt kibontva szép sárga gombócot kapunk amit ezután hűtőben tárolhatunk a fogyasztásig. Húsvéti sonkával és kaláccsal fogyasztják. Van, aki a mazsolát jófajta rumba áztatja és úgy keveri hozzá. Nagyon finom magában is.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 14. 06:15
A sárga túró mazsolával elkészítési módja és hozzávalói.