Sonkás bulgur recept
A Sonkás bulgur hozzávalói:1 csésze bulgur
1 fej vöröshagyma
20 dkg főtt füstölt sonka
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
25 dkg tehéntúró
20 dkg tejföl
5 dkg főtt füstölt sonka darálva
3 evőkanál étolaj
A Sonkás bulgur elkészítési módja:
A hagymát felkockázzuk, étolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a bulgurt, megszórjuk őrölt borssal, fűszerkeverékkel és állandó keverés mellett közepes hőfokon 1-2 percig átsütjük. Felengedjük 2 csésze vízzel, beleadjuk a csíkokra vagy kis kockákra vágott sonkát és a bulgur puhulásáig főzzük. Tálba szedjük, megszórjuk átpasszírozott túróval, langyos tejföllel megöntözzük, darált sonkával megszórjuk.
Ajánlom ezt a finom, általam kitalált és kipróbált ételt azoknak, akik nem tudnak mit kezdeni a húsvéti maradék főtt sonkával.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. ápr. 2. 19:49
A sonkás bulgur elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.