Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyfelfújt kakaós habbal recept

Meggyfelfújt kakaós habbal recept

A Meggyfelfújt kakaós habbal hozzávalói:
4 tojás, 50 dkg tehéntúró,
20 dkg cukor,
50 dkg meggy,
10 dkg darált dió,
2 evőkanál liszt,
késhegynyi sütőpor,
2 dkg kakaó,
l zacskó vaníliás cukor
a forma kikenéséhez:
margarin; a szóráshoz: liszt


A Meggyfelfújt kakaós habbal elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral együtt habosra keverjük. Hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót, a sütőporral elkevert lisztet és darált diót. Egy tojásfehérjét felverünk és a masszába vegyítjük. Végül belekeverjük a kimagozott meggyet is. A tésztát margarinnal kikent, liszttel behintett tűzálló formába öntjük. Forró sütőben 20 percig sütjük. Közben a többi tojásfehérjét is kemény habbá verjük a maradék cukorral. Kakaóval ízesítjük és a fel-fújtra kanalazzuk. További 10 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyfelfújt kakaós habbal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook