Kerti rakottas recept
A Kerti rakottas hozzávalói:60 dkg apró szemű újburgonya,
50 dkg zöldborsó,
3-4 szál sárgarépa,
1-2 zsenge karalábégumó,
l csomó újhagyma,
2 dl tejszín
(vagy l dl tej meg 5 dkg vaj, illetve Ráma margarin),
2 tojás,
só,
őrölt bors,
l csokor petrezselyem;
az edény kikenéséhez zsír.
A Kerti rakottas elkészítési módja:
Az újburgonyát megtisztítjuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk. A zöldborsót kifejtjük, a megtisztított sárgarépát meg az új-hagymát karikákra vágjuk. A karalábét meghámozzuk, és megfelezve, vékonyán felszeleteljük. Az jénait vagy tepsit vastagon kizsírozzuk, és az újburgonya felét az aljára terítjük. Megsózzuk, majd a karalábét, a zöldborsót, a sárgarépát meg a hagymát vegyesen ráhalmozzuk. Ismét megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott petrezselyem felével megszórjuk, és a maradék burgonyával beborítva újra sózzuk. A tojást a tejszínnel összekeverjük, és a tetejére locsoljuk. (Ha tejszín helyett tejet veszünk, akkor a burgonyára vajat, illetve margarint is morzsolunk.) A tálat befedjük, és a rakottast 40-60 perc alatt megsütjük. A maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cuky, 2010. júl. 3. 12:50
A kerti rakottas elkészítési módja és hozzávalói.