Fehér krémes recept
A Fehér krémes hozzávalói:tésztához
30 dkg finomliszt,
8 dkg zsír,
4 dkg porcukor,
l tojás,
1/2 dl tejszín,
4 g szál alkáli
töltelékhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
8 dkg liszt,
1/2 dl tej,
5 dkg mazsola,
l nagy csomag vaníliás cukor.
A Fehér krémes elkészítési módja:
A tésztához valókat csipetnyi sóval ösz-szegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett deszkán két, fél centi vastag lappá nyújtjuk. Tepsire fektetve, előmelegített sütőbe toljuk, és aranysárgára sütjük. A lisztet a vaníliás cukorral ízesített tejjel simára keverjük, majd kis lángon, állandóan keverve, sűrű krémmé főzzük. A megmosott mazsolát is beleszórjuk. Ha kihűlt, a habos vajjal összekeverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Csak másnap vágjuk fel nagy kockákra: így rakjuk tálra.
Egyszerűbb, ha a felső lapot előre kockákra vágjuk, és a krém tetejére egymás mellé fektetjük: a vágatok mentén a krém és az alsó tésztalap már könnyen szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cuky, 2010. júl. 6. 09:45
A fehér krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.