Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tiszaszigeti torta recept

Tiszaszigeti torta recept

A Tiszaszigeti torta hozzávalói:
25 dkg rétesliszt,
10 dkg Ráma margarin,
l púpozott evőkanál porcukor,
l citrom leve,

a töltelékhez :
14 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
8 dkg liszt,
2 tojásfehérje,
20 dkg alma,
3 evőkanál baracklekvár.


A Tiszaszigeti torta elkészítési módja:
A tésztához valókat egy deci hideg vízzel összegyúrjuk. Kerek lappá nyújtva, egy nagy tortaforma aljára fektetjük. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal világossárgára sütjük. Közben a vajat a cukorral és a citromlével habosra keverjük, majd a lisztet meg a tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A tortaformában lévő tésztára simítjuk, és a meghámozott, felszeletelt almával beborítjuk. A sütőbe visszatéve, közepes lánggal további 45 percig sütjük, majd a formában kihűtjük. Végül a baracklekvárt egy evőkanálnyi vízzel hígítjuk, az almára kenjük, és megvárjuk, amíg rászárad. Csak utána szeleteljük fel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tiszaszigeti torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook