Tiszaszigeti torta recept
A Tiszaszigeti torta hozzávalói:25 dkg rétesliszt,
10 dkg Ráma margarin,
l púpozott evőkanál porcukor,
l citrom leve,
só
a töltelékhez :
14 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
8 dkg liszt,
2 tojásfehérje,
20 dkg alma,
3 evőkanál baracklekvár.
A Tiszaszigeti torta elkészítési módja:
A tésztához valókat egy deci hideg vízzel összegyúrjuk. Kerek lappá nyújtva, egy nagy tortaforma aljára fektetjük. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal világossárgára sütjük. Közben a vajat a cukorral és a citromlével habosra keverjük, majd a lisztet meg a tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A tortaformában lévő tésztára simítjuk, és a meghámozott, felszeletelt almával beborítjuk. A sütőbe visszatéve, közepes lánggal további 45 percig sütjük, majd a formában kihűtjük. Végül a baracklekvárt egy evőkanálnyi vízzel hígítjuk, az almára kenjük, és megvárjuk, amíg rászárad. Csak utána szeleteljük fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cuky, 2010. júl. 8. 12:18
A tiszaszigeti torta elkészítési módja és hozzávalói.