Kokostar recept
A Kokostar hozzávalói:A tésztához:
14 dkg finomliszt
2 ek jó minőségű kakaópor
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 cs vaníliás cukor
csipet só
1 tk sütőpor
2 ek Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 narancs reszelt héja vagy 1 cs instant citromhéj
A töltelékhez:
1 tojás fehérje (kb 4 dkg)
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg kristálycukor
A díszítéshez:
10 dkg étcsoki
2 ek olaj
A Kokostar elkészítési módja:
A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a tejszínnel kissé puha tésztát gyúrunk, amit frissentartó fóliába csomagolunk, 10 percre a mélyhűtőbe teszünk. Ez azomban el is maradhat. A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből nedves kézzel 8-10, azonos méretű, kb 1 dkg-os gombócokat formálunk. A nyers tésztából kb 3,2 dkg-os gombócokat készítünk, kilapítjuk és belecsomagoljuk a kókuszos tölteléket, majd újra golyóvá formázzuk. Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 180 °C-os sütőben 20 perc alatt megsütünk. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk meg gőz felett az étolajjal és egy kinyomós flakonból vagy csöves zsákból ízlés szerint spricceljük be vele a sütemények tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. aug. 20. 10:09
A kokostar elkészítési módja és hozzávalói.