Párizsi süveg recept
A Párizsi süveg hozzávalói:A tésztához:
12 dkg liszt
8 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 tojássárgája
4-5 dkg darált dió
A krémhez:
15 dkg cukor
0,75 dl víz
22,5 dkg vaj
7,5 dkg holland kakaópor
A bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé
dió apróra vágva
A Párizsi süveg elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb. 10-12 perc), majd hagyjuk kihűlni (40 db lett belőle). A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor elolvad, hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport, majd ezzel együtt még 1 percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat, és géppel kihabosítjuk. Nyomózsákba töltjük a krémet, és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle. Hűtőbe tesszük dermedni, majd ha megdermedt, megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban. A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. aug. 19. 06:02
A párizsi süveg elkészítési módja és hozzávalói.