Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával recept

Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával recept

A Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával hozzávalói:
2 dl zabpehely
1,5 dl tej
1 db tojás
1 ek méz
csipet só
2 ek szójaolaj (v. mogyoróolaj)
Mézes-karamellizált alma hozzávalói:
3-4 db édes alma
3 ek méz
1 mk vaníliaaroma
1 mk őrölt fahéj


A Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával elkészítési módja:
A zabpelyhet keverjük össze egy csipet sóval, majd öntsük fel az éppen csak langyos tejjel. Ezután hagyjuk kb. 20 percig állni, hogy a zabpehely teljesen magába szívja a tejet. Ezután adjunk hozzá egy evőkanál mézet, és üssük bele a tojást, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. Egy sűrűbb masszát fogunk kapni. Egy teflon serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd hevítsük fel. Amikor már elég forró a serpenyő, egy kisebb merőkanálnyit tegyünk bele a masszából, majd formázzuk kicsi lepénnyé. Egyszerre 5-6 palacsintát süthetünk meg. Alacsony hőmérsékleten süssük barnára az alsó felét a palacsintáknak, majd egy lapáttal alányúlva, egy hirtelen mozdulattal fordítsuk át. Ezután süssük a másik felét is barnára, majd tálalásig tartsuk melegen. Átfordítás után már kevesebb idő kell a sütéshez. Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk négyfelé. Ezután távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Én kisebb kockákra vágtam fel. Egy serpenyőbe tegyük bele a mézet, majd adjuk hozzá a feldarabolt almát, a vaníliaaromát, és az őrölt fahéjat. Ezután kisebb lángon, a serpenyőt félig lefedve, kezdjük el párolni az almát. Pár perc után, amikor az alma már kellően megpuhult, vegyük le a fedőt, majd addig karamellizáljuk még a mézes-lé kellően besűrűsödik és bevonja az almadarabokat.

Tálaláskor helyezzük tányérra a palacsintát, majd kanalazzuk rá a mézes-karamellizált almát és úgy kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpelyhes palacsinta karamellizált almával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook