Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejfölös-szilvás lepény recept

Tejfölös-szilvás lepény recept

A Tejfölös-szilvás lepény hozzávalói:
A tésztához
25 dkg margarin
30 dkg cukor
25 dkg liszt
7 dkg étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
4 tojás
2 teáskanál sütőpor

A töltelékhez:
1,2 kg szilva
1,25 dl tejföl
2 evőkanál porcukor
2 tojás

A díszítéshez:
porcukor


A Tejfölös-szilvás lepény elkészítési módja:
A margarint előbb magában, majd a kétféle cukorral és a sóval keverjük krémesre. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük össze jó alaposan. A sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet adjuk a masszához. A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, és egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején. Előmelegített sütőben 175 °C-on süssük 12 percig. Eközben a tejfölben keverjük el a tojásokat és a cukrot, és öntsük a lepényre, majd ugyanazon a hőfokon további 40 percig süssük. Ha elkészült, helyezzük rácsra, és hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk. Nők Lapja Cafe Dorka


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejfölös-szilvás lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook