Tejfölös-szilvás lepény recept
A Tejfölös-szilvás lepény hozzávalói:A tésztához
25 dkg margarin
30 dkg cukor
25 dkg liszt
7 dkg étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
1,2 kg szilva
1,25 dl tejföl
2 evőkanál porcukor
2 tojás
A díszítéshez:
porcukor
A Tejfölös-szilvás lepény elkészítési módja:
A margarint előbb magában, majd a kétféle cukorral és a sóval keverjük krémesre. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük össze jó alaposan. A sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet adjuk a masszához. A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, és egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején. Előmelegített sütőben 175 °C-on süssük 12 percig. Eközben a tejfölben keverjük el a tojásokat és a cukrot, és öntsük a lepényre, majd ugyanazon a hőfokon további 40 percig süssük. Ha elkészült, helyezzük rácsra, és hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk. Nők Lapja Cafe Dorka
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 1. 08:41
A tejfölös-szilvás lepény elkészítési módja és hozzávalói.