Tárkonyos zöldbab bográcsban recept
A Tárkonyos zöldbab bográcsban hozzávalói:5-6 evőkanál libazsír
kb. 40 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
3-4 kávéskanál színes, házi paprika
kb. 7 dl lehetőleg házi főzésű paradicsom
15 dkg paprikás griller
25 dkg göngyölt debreceni
1 kávéskanál frissen órölt köménymag
1 csapott evőkanál tört kapor
2 csapott evőkanál tárkony
kb. 70 dkg üveges zöldbab (fagyasztottal is jól sikerült)
1 evőkanál darált cseresznyepaprika krém
só ízlés szerint
1 kupica pálinka
1-2 doboz sör
A Tárkonyos zöldbab bográcsban elkészítési módja:
Bográcsban a libazsírt megolvasztom, majd a karikára szelt vöröshagymákat beleteszem, 1 kávéskanál sót hozzáadok, elkeverem, és megiszom az egy kupica pálinkát. Ezután fokhagymanyomón 1 gerezd fokhagymát belenyomok. Összevágom a paprikát apróra, beleteszem ezt is, majd a színes paprikát elkeverem vele. Hozzáteszem az őrölt borsot és a köménymagot. Lassú tűzőn főzöm, hogy a hagyma ne főjön szét. Amíg egyet rottyan, iszom egy kis sört, mert férfiember alkohol nélkül nem tud fogyasztható ételt készíteni. A kolbászokat karikázva beleteszem a bográcsba, és a paradicsomot is ráöntöm. Mikor elkezd rotyogni, a tenyeremben összemorzsolom a kaprot, beleszórom a tárkony felével. Kb. 15 percig főzöm, óvatosan kevergetve, hogy ne égjen le. Ha sűrű, még paradicsomlevet öntök hozzá. Kevergetés közben jólesik egy kis sör. Sörivásután beteteszem a lecsókolbászt, a maradék tárkonyt, zúzott fokhagymát, és még 10 percig főzöm. Közben lecsúrgatom a babról a lét, és beteöntöm a bográcsba. Óvatosan elkeverem, és hagyom egyet rottyanni, majd sóval és darált cseresznye paprikával ízesítem, és 5-6 percet hagyom főni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. júl. 31. 07:49
A tárkonyos zöldbab bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.