Zabkorpás-diós muffin recept
A Zabkorpás-diós muffin hozzávalói:15 dkg zabkorpa
17 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Fél csomag sütőpor
2 teáskanál fahéj
Kb. 1 marék dió
2 dl kefir
1 dl almalé
1 db alma
5 evőkanál méz
1 dl olívaolaj
5 dkg étcsokoládé
A Zabkorpás-diós muffin elkészítési módja:
A zabkorpát, a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a durvára vágott diót, az apró kockára vágott almát és a fahéjat egy tálba öntjük, picit összekeverjük. A kefirt, az almalével, a mézzel és az olajjal egy másik edényben keverjük össze, majd ezeket összekeverjük a zabkorpás keverékkel. Legvégül hozzá keverjük az apróra vágott étcsokoládét is. A masszát kapszlival bélelt muffin sütőbe elosztjuk és 10 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. aug. 12. 05:59
A zabkorpás-diós muffin elkészítési módja és hozzávalói.