Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabkorpás-diós muffin recept

Zabkorpás-diós muffin recept

A Zabkorpás-diós muffin hozzávalói:
15 dkg zabkorpa
17 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Fél csomag sütőpor
2 teáskanál fahéj
Kb. 1 marék dió
2 dl kefir
1 dl almalé
1 db alma
5 evőkanál méz
1 dl olívaolaj
5 dkg étcsokoládé


A Zabkorpás-diós muffin elkészítési módja:
A zabkorpát, a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a durvára vágott diót, az apró kockára vágott almát és a fahéjat egy tálba öntjük, picit összekeverjük. A kefirt, az almalével, a mézzel és az olajjal egy másik edényben keverjük össze, majd ezeket összekeverjük a zabkorpás keverékkel. Legvégül hozzá keverjük az apróra vágott étcsokoládét is. A masszát kapszlival bélelt muffin sütőbe elosztjuk és 10 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabkorpás-diós muffin elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook