Chia kocka pisztáciával recept
A Chia kocka pisztáciával hozzávalói:50 g chiamag
30 g pisztácia (héj nélkül)
1 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek erythritol
4 db szilva (érett)
1 kávéskanál szegfűbors (őrölt)
1 teáskanál kókuszolaj
120 g étcsokoládé (minimum 60%)
A Chia kocka pisztáciával elkészítési módja:
Kávédaráló segítségével őröljük finomra a chia magot. A pisztáciát szintén őröljük meg, de maradjon darabos, egy teáskanálnyit tegyünk félre a díszítéshez. Magozzuk ki, és botmixerrel pürésítsük a szilvát, majd alaposan keverjük el benne az eritritet. Az őrölt chia magot, pisztáciát, szegfűborsot és kakaóport tegyük egy tálba, majd keverjük hozzá a szilvapürét. Egy szögletes dobozt, ételtárolót béleljünk ki folpack-kal, kevés kókuszolajjal kenjük ki, és simítsuk bele a masszát. Mehet 4-5 órára a hűtőbe megdermedni. A hűtőből kivéve óvatosan emeljük ki fóliával együtt a dobozból, és vágjuk tetszőleges méretű darabokra. (Én keresztben és hosszában is negyedeltem.) A bevonathoz tördeljük szét az étcsokoládét, kétharmadát olvasszuk fel gőz fölött, majd a tűzről levéve forgassuk bele a maradék egyharmadot is. Villa segítségével mártogassuk bele a kockákat, szórjuk meg a maradék pisztáciával, és rövid időre tegyük hűtőbe, míg megkeményedik rajta a csoki.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. aug. 8. 05:59
A chia kocka pisztáciával elkészítési módja és hozzávalói.