Képviselő fánk recept
A Képviselő fánk hozzávalói:22.5 dkg liszt
22.5 dkg zsír
2, 25 dl víz
8 egész tojás
2 dkg kristálycukor, csipet só
A Képviselő fánk elkészítési módja:
A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a massza az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A képvislőfánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta akkor tegyünk még bele 1 tojást. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. A tésztát sütés elött egy fél órát pihentessük. Forró, 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni mert akkor összeesik a tészta. Sárga krém : 2 zacskó vaniliás pudingport kevés vízzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evőkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudingporhoz. Tűzön jól besűríteni, hogy ne legyen folyékony. 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverővel a forró pudinghoz. A tészták tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani ( karamellizált cukorba ) és mogyorószórással megszórni. A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihűlt akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.
Ebből a mennyiségből kb. 21 db nagy fánk lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2010. júl. 5. 13:46
A képviselő fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.