Málnás-csokis piskóta recept


- 40 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 kis pohár tejföl
- 2 sütőpor
- 2 vaniliás cukor
- csokidarabok (én fél tábla Boci csokit daraboltam össze, mert az volt itthon, de bármilyen jó hozzá)
- tetszőleges mennyiségű málna (más gyümölccsel is elkészíthető)
A Málnás-csokis piskóta elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral és a vaniliás cukorral habosra keverem, addig míg a cukor nem recseg a tálban. Utána beleteszem a lisztet, tejfölt, sütőport. Így is jól eldolgozom a masszát. Miután kész kanállal elkeverem benne a csokidarabokat. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a tetejébe nyomkodom a málnákat. 160 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütöm. Miután kész még melegen megszórom porcukorral, esetleg lehet rá készíteni egy pudingos mártást.
Nagyon gyorsan kész van, finom vendégváró sütemény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bar_byka, 2010. júl. 3. 21:29
A málnás-csokis piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.