Datolyás, kókuszos puszedli recept
60 perc
A Datolyás, kókuszos puszedli hozzávalói:
10 dkg datolya
2 tojásfehérje
1 csipet só
10 dkg méz
12 dkg kókuszreszelék
2 ek reszelt narancshéj
3 dkg liszt
A Datolyás, kókuszos puszedli elkészítési módja:
1. A datolyákat kimagozzuk, esetleges szármaradványokat leszedjük, és a gyümölcshúst apró kockákra vágjuk. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a mézet folyamatosan hozzácsurgatjuk. 2. A kókuszt, datolyát, narancshéjat és a lisztet elkeverjük, és a mézes fehérjéhez adjuk. 3. A masszából teáskanálnyi adagokat helyezünk sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
* A kupacokat (4 cm átmérőjű) ostyára téve is megsüthetjük a kókuszcsókot.
* A narancshéj legyen lehetőleg bio narancs héja. Ha ilyet nem kapunk, használjunk zacskós (szárított) narancshéjat. Ha ilyenünk sincs, meleg vízzel alaposan megmosott narancs héját reszeljük le.
* A puszedlit tároljuk dobozban, sokáig friss és szaftos marad.
* A fenti adag masszából kb. 30 db datolyás kókusz puszedli készíthető (kisebb igény esetén az adag felezhető is).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2010. júl. 1. 22:54
A datolyás, kókuszos puszedli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.