Eszterházy golyók recept


20dkg darált dió
15dkg cukor
20dkg reszelt étcsoki vagy
2ek kakaópor
1ek. baracklekvár
2ek. rum
1db tojásfehérje
40db kimagozott rumos megy
kókuszreszelék
Az Eszterházy golyók elkészítési módja:
A diót,a cukrot,a csokoládét,a lekvárt,a rumot és a felvert tojásfehérjét összedolgozzuk.Hűtőbe tesszük,mert így könnyebben lehet vele dolgozni.Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle,mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk.Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk,esetleg kristálycukorba.Minyonpapírra rakjuk.Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2007. febr. 16. 15:20
Az eszterházy golyók elkészítési módja és hozzávalói.