Hamis vaddisznósült recept
A Hamis vaddisznósült hozzávalói:2 kg sertéscomb
5 dl vörösbor
1,3 dl borecet
2 fej vöröshagyma
12 szem borókabogyó
1 citrom reszelt héja
3 db babérlevél
2 teáskanál őrölt tárkony
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
szegfűbors
fekete bors
só
3 dkg zsír
2 evőkanál liszt.
A Hamis vaddisznósült elkészítési módja:
A húst kivesszük a pácléből, és szárazra töröljük. A zsírt edényben felolvasztjuk, beletesszük a húst, és minden oldalát jól megsütjük. A megsült hús kivétele után a leszűrt páclevet és 5 dl vizet a zsírhoz öntjünk, sűrűsödésig főzzük. A húst újból visszatesszük az edénybe, és fóliával letakarva addig sütjük, amíg át nem puhul. A pecsenye levében a vízzel elkevert lisztet felforraljuk. TÁLALÁS A sertésszeleteket meleg tálra helyezve kínáljuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2010. okt. 8. 07:40
A hamis vaddisznósült elkészítési módja és hozzávalói.