Fácán gesztenyés almával recept
A Fácán gesztenyés almával hozzávalói:» 50 dkg alma
» 4 dkg vaj
» 1 fácán
» só, bors
» 10 dkg zsíros szalonna, felszeletelve
» 3-4 ek. olaj
» 2,5 dl tyúkhúsleves
» 25 dkg gesztenyemassza
» 2,25 dl almabor
» 2 tk. étkezési keményítő
» 1,25 dl tejszín
A Fácán gesztenyés almával elkészítési módja:
A felszeletelt almát vajon megpároljuk, a fácánt besózzuk, szalonnával befedjük, majd megkötözzük. Így megpirítjuk, majd lefedve egy órát pároljuk úgy, hogy közben mindig kevés levest öntünk hozzá. Ezután a pecsenyeléhez keverjük a gesztenyemasszát és az almát, majd a felszeletelt hús mellé tesszük a keveréket. Az almabort felforraljuk, besűrűsítjük a keményítővel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt is, és ezzel meglocsolva kínáljuk a húst.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2010. szept. 27. 08:14
A fácán gesztenyés almával elkészítési módja és hozzávalói.