Hagymás kakas recept
A Hagymás kakas hozzávalói:» 1 1,5 kg-os kakas
» 10 dkg húsos szalonna
» 25 dkg mogyoróhagyma
» 25 dkg apró gomba
» 2 gerezd fokhagyma
» 4 dkg vaj
» só, bors
» 4 cl pálinka
» 1 sárgarépa
» 1 zeller
» 1 póréhagyma
» 1 kk. kakukkfű
» 1 kk. petrezselyemzöld
» 5 dl száraz fehérbor
A Hagymás kakas elkészítési módja:
A megtisztított kakast darabokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, és rátesszük a felaprított hagymát. A megtisztított gombát hozzáadjuk a szalonnához, az összezúzott fokhagymával együtt. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a hagymás-gombás szalonnát, és sóval, borssal ízesítjük. Felengedjük a pálinkával, majd beletesszük az összekötözött répát, pórét és zellert. A zöldfűszereket szintén összekötjük, és hozzáadjuk. Hozzáöntjük a bort, és fedő alatt 60 percig főzzük. Utána eltávolítjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd bagettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2010. szept. 25. 15:16
A hagymás kakas elkészítési módja és hozzávalói.