Zöldséges mártogatós recept
90 perc
541 kcal
4 sárgarépa
2 zellerszár
1 uborka
12uborka
12 retek
A salsa verde mártáshoz
4 mogyoróhagyma
30 dkg olajbogyó (zöld)
25 dkg krémsajt
2 gerezd fokhagyma
fél kávéskanál Worchester szósz
A guacamole mártáshoz
2 avokádó (érett)
1 citrom (leve)
2 evőkanál tejszín
csipetnyi Cayenne bors
őrölt bors
só
A Zöldséges mártogatós elkészítési módja:
A salsa verde mártáshoz a krémsajtot habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és olajbogyót, a zúzott fokhagymát és a Worchester-szószt. Folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A guacamole mártáshoz az avokádókat kimagozzuk, a héjukat levágjuk, és a gyümölcshúst a citromlével, a tejszínnel, a Cayenne borssal, kevés borssal és sóval turmixoljuk. A mártást tálba öntjük, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A répákat meghámozzuk, majd a retkek kivételével valamennyi zöldséget hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A retkeket egészben hagyjuk. A zöldségeket a mártásokba mártogatva fogyasztjuk.
Nem esik össze a felvágott zöldség, ha 1 percre jeges vízbe áztatjuk a darabkákat, majd lecsöpögtetjük, és megszárítjuk
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: mano244, 2007. jan. 23. 13:50
A zöldséges mártogatós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.