Francia krumpli(köret) recept


1-1,5 kg krumpli
0,5 dl olaj
kb.7,5 dl tej
izlés szerint ételízesítő
kevés reszelt sajt a tetejére
A Francia krumpli(köret) elkészítési módja:
A krumplit meghámozom, karikákra vágom és egy tálban összekeverem az ételízesítővel és az olajjal. Tepsibe teszem és felöntöm a tejjel, vigyázva arra, hogy a felénél ne érjen följebb, mert kiforrna sülés közben. Alufóliával letakarom és 60-70 percig sütöm előmelegített közepesen meleg sütőben. Az utolsó 10 percben leveszem az alufóliát és a reszelt sajtot a tetejére pirítom.Ez akár el is hagyható. Nagyon kitűnő körete a márványsajtos pulykának. Jó étvágyat hozzá!
Ha kedveled az igazán finom ízeket, akkor füstölt sajtottegyél a tetejére.Ha még feldúsítjuk akár kolbásszal, zöldséggel, akár egytálételként is szuperálhat.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: mano244, 2007. jan. 23. 15:03
A francia krumpli(köret) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.