Gombás rakott krumpli curryvel recept
A Gombás rakott krumpli curryvel hozzávalói:1,5 kg krumpli,
30 dkg gomba,
30-40 dkg füstölt, főtt tarja vagy császárszalonna,
1 nagy pohár tejföl,
1 késhegynyi curry,
ételízesítő,
só,
esetleg kis tejszín,
reszelt sajt a tetejére.
A Gombás rakott krumpli curryvel elkészítési módja:
A krumplit megpucolom, felkarikázom, felteszem kis sóval főni annyi vízben, hogy ellepje. Ha megfőtt, leszűröm. Közben a gombát megtisztítom, összedarabolom, a húst is vékony csíkokra vágom. A tejfölt kikeverem kis ételízesítővel, curryvel és tejszínnel. Kikenek egy nagy jénait, és elkezdem rétegezni a hozzávalókat. Alulra krumplit teszek, rá gombát és húst, majd megkenem a fűszeres tejföllel. Addig folytatom a rétegezést, amíg elfogynak a hozzávalók, a tetejére krumpli kerül, végül megszórom reszelt sajttal. 150-200 fokon, alufóliával letakarva sütöm 1 órát, majd leveszem a fóliát, és a sajt pirulásáig sütöm. Jó étvágyat!
A curryvel vigyázni kell, mert erőteljes fűszer. A sózással is vigyázni kell, mert a tarja és a császárszalonna is sós. Hosszadalmasnak tűnik és drágának, de hatan jóllaktunk belőle. És míg krumpli fő, a többi hozzávalót el tudod készíteni, a sülés alatt pedig csinálhatod a többi dolgod! :
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. okt. 23. 09:03
A gombás rakott krumpli curryvel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.