Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös szárazbableves recept

Tejfölös szárazbableves recept

Elkészítési idő 100 perc

A Tejfölös szárazbableves hozzávalói:
20 dkg szárazbab
3 szem krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
25 dkg füstölt sonka vagy 1 füstölt ízű kocka
víz
2 ek liszt
2 dl tejföl


A Tejfölös szárazbableves elkészítési módja:
A babot babérlevéllel együtt felteszem főni a kockára vágott sonkával vagy füstölt kockával, ételízesítős vízbe(jól lepje el). Addig főzöm, míg a bab majdnem puha lesz. A krumplit megpucolom, kockákra vágom és a babhoz adom. Mikor teljesen puha a bab, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek.

Lehet bele tenni a krumplival egy szál kolbászt is karikára vágva.
Még jobb, ha előző este hideg vízbe áztatom a babot éjszakára.
Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös szárazbableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook