Zsiványpecsenye római tálban recept
100 perc
A Zsiványpecsenye római tálban hozzávalói:
2 karajszelet/fő
só
bors
ételítesítő
fokhagymakrém
ugyannyi vékony szelet füstölt szalonna, mint ahány szelet karaj van
2 fej vörös hagyma
1 kg burgonya
1 ek zsír
A Zsiványpecsenye római tálban elkészítési módja:
A karajszeleteket kiverem, megfűszerezem a felsorolt fűszerekkel, bekenem fokhagymakrémmel és minden szelet karajba belegöngyölök egy vékony szelet szalonnát. Mindezt szépen egymás mellé rakom a római tálban, teszek rá egy evőkanálnyi zsírt és egy kevés vizet. Végül mellé rakom a megpucolt, feldarabolt burgonyát, és vékony szelet hagymakarikát teszek a tetejére. A tálat hideg sütőbe teszem, fokozatosan növelem a hőfokot, majd ha megpuhult a hús, leveszem a tetejét, és addig sütöm, amíg szép piros nem lesz.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. febr. 13. 09:32
A zsiványpecsenye római tálban elkészítési módja és hozzávalói.