Csirkecomb almás savanyúkáposztával recept
90 perc
Kalóriaszegény
A Csirkecomb almás savanyúkáposztával hozzávalói:
1 kg vecsési apró savanyúkáposzta
2-3 nagy alma szeletelve
3-4 fej vörös vagy lila hagyma karikára szelve
tejföl
csirkecombok (lehet más bfi.hús is)
bfi.füszer, liszt,
tetejére reszelt sajt,
esetleg néhány szelet bacon szalonna
A Csirkecomb almás savanyúkáposztával elkészítési módja:
Zsiradékkal kikent ,fedeles tepsiben rétegesen lerakjuk a káposztát-almaszeleteket-hagymakarikákat-tejfölözzük,ezt kétszer ismételjük. A combokat füszerezzük,majd lisztben megforgatjuk és a tetejére rakjuk. Felső rétegnek hagyunk egy kevés káposztát és néhány szelet almát. Végül reszelt sajtot szórunk rá és néhány szelet bacon szalonnával fedjük. Lefedve sütőben kb.1 és 1/4 óráig sütjük.
Először összepárolódik,puhul, a végén 5-10 percig fedő nélkül még hagyjuk pirulni a tetejét.
A káposztát ne csavarjuk ki kell az a kis lé a pároláshoz.
Kellemes ízegyüttest és szaftos húsokat kapunk.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: judit47, 2009. febr. 11. 15:25
A csirkecomb almás savanyúkáposztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.