Falusi rakott káposzta recept
2 perc
A Falusi rakott káposzta hozzávalói:
1 kg kockára vágott hús,
1 1/2 kg savanyúkáposzta,
1/4 kg rizs,
1/2 kg karikára vágott füstölt kolbász,
2 pohár tejföl,
nagy fej vöröshagyma,
5-6 dkg olaj,
só, bors
A Falusi rakott káposzta elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk és olajban megpiritjuk.Hozzáadjuk a húst, füszerezzük borssal, vizet öntünk hozzá és addíg pároljuk míg meg nem puhul. Közben kevés zsirban,vizzel, pici sóval megpirítjuk a rizst és a savanyúkáposztát. Olajjal kikent tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a húst,a káposztát,rizst, kolbászt és a káposztát.Rétegenként meglocsolva tejföllel. kb félórát sütjük.
Isteni!!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: karpatiás, 2009. júl. 19. 11:43
A falusi rakott káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.