Krumpliágyon sült gomba recept
90 perc
A Krumpliágyon sült gomba hozzávalói:
1 kg krumpli
2 fej hagyma
2 X 20 dkg paradicsom
30 dkg gomba
25 dkg reszelt sajt
5 szelet bacon
oregánó
só
A Krumpliágyon sült gomba elkészítési módja:
Egy kg krumplit héjában megfőzök, közben fölkarikázok két fej vöröshagymát és fölkockázok 20 dkg megmosott paradicsomot. Felkarikázok még 20 dkg paradicsomot, valamint lereszelem a sajtot. Kivajazok egy tepsit. A krumplit megpucolom, felkarikázom, majd egyenletesen elhelyezem a tepsi aljára. Itt sózok, borsozok, oregánózok. Erre kerül a hagyma, a paradicsom és a vékonyra szeletelt gombaréteg, a karika paradicsom, majd a bacon, végül a reszelt sajt. Lefedem és 20 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és még 15 percig pirul a sajt.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. febr. 12. 09:22
A krumpliágyon sült gomba elkészítési módja és hozzávalói.