Sült tök sajttal recept
50 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sült tök sajttal hozzávalói:
1,5 kg. tök,
3 evőkanál étolaj,
só,
1 evőkanál ételízesitő,
1 késhegynyi őrölt fekete bors.
2 dkg. vaj,
2 evőkanál liszt,
1 db. tojás,
1 db. citrom ( vagy 2 evőkanál ecet),
1 csokor kaporlevél,
10 dkg. reszelt füstölt sajt,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
2 dl. tejföl
A Sült tök sajttal elkészítési módja:
A tököt megtisztítjuk, belét kiemeljük és a tök húsos részét lereszeljük. A reszelt tököt kissé besózzuk,10 percig pihentetjük, majd a citrom levével és kevés ételízesítővel ízesített vízzel felengedjük és 5 percig főzzük. Ekkor leszűrjük, lecsepegtetejük, és vajjal kikent tűzálló tálba tesszük. Közben a tejfölt liszttel, tojással, csipetnyi őrölt fekete borssal és apróra vágitt kaporlevéllel alaposan összekeverjük és a mártást a tökre öntjük. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, a reszelt sajttal és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük.
Húsételek mellé köretként is alkalmazhatjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 5. 04:49
A sült tök sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.