Rakott tök hús nélkül recept
A Rakott tök hús nélkül hozzávalói:1 közepes tök,
5-6 kemény paradicsom,
3 húsos paprika,
2 pohár tejföl,
10 dkg sajt reszelve
1 evőkanál vaj, 1 evőkanál só,
késhegynyi őrölt bors, ételízesítő.
A Rakott tök hús nélkül elkészítési módja:
A tököt megtisztítjuk, félbe vágjuk, belét kivájjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra szeleteljük. A paradicsomot és a paprikát is csíkokra vágjuk. A tepsit kivajazzuk, ráterítjük a tök egyharmadát, ízesítjük, erre paradicsom- és paprika szeleteket helyezünk, majd ráöntünk egy pohár tejfölt. Sózzuk. Aztán ugyanilyen sorrendben rátesszük a megmaradt hozzávalókat. A tetejét tökkel zárjuk.. Erre olvasztott vajat kenünk, megsózzukmajd megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben, közepes lángon, kb. 30 percig sütjük.
Mint a neve is mutatja, nyugodtan fogyaszthatják vegetáriánusok is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. júl. 25. 20:36
A rakott tök hús nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.