Ananászbefőtt tökből recept
Az Ananászbefőtt tökből hozzávalói:2 kg hámozott tök
5 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl citromlé
4 dl ananászszörp
1 mk. szalicil
Az Ananászbefőtt tökből elkészítési módja:
Hozzávalók: A tököt apró kockára vágjuk, aztán összekeverjük a többi hozzávalóval, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Egy napot állni hagyjuk. Másnap felfőzzük a forrástól számított 15-20 percig, utána állni hagyjuk. Mikor kihűlt a 4 dl ananászszörpöt ráöntjük, 1 mokkáskanál szalicilt hozzákeverünk, majd üvegekbe rakjuk. Már ekkor is fogyasztható, de finomabb, ha legalább egy hétig áll. Ezt követően felbontva hűtőben több napig is eláll.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. júl. 22. 19:08
Az ananászbefőtt tökből elkészítési módja és hozzávalói.