Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Ananászbefőtt tökből recept

Ananászbefőtt tökből recept

Az Ananászbefőtt tökből hozzávalói:
2 kg hámozott tök
5 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl citromlé
4 dl ananászszörp
1 mk. szalicil


Az Ananászbefőtt tökből elkészítési módja:
Hozzávalók: A tököt apró kockára vágjuk, aztán összekeverjük a többi hozzávalóval, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Egy napot állni hagyjuk. Másnap felfőzzük a forrástól számított 15-20 percig, utána állni hagyjuk. Mikor kihűlt a 4 dl ananászszörpöt ráöntjük, 1 mokkáskanál szalicilt hozzákeverünk, majd üvegekbe rakjuk. Már ekkor is fogyasztható, de finomabb, ha legalább egy hétig áll. Ezt követően felbontva hűtőben több napig is eláll.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


Az ananászbefőtt tökből elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook