Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Cukkinis, burgonyás rakottas recept

Cukkinis, burgonyás rakottas recept

A Cukkinis, burgonyás rakottas hozzávalói:
50 dkg sárga héjú cukkini
50 dkg zöld héjú cukkini
50 dkg burgonya

Az elősütéshez:

5 dl étolaj

A besamelhez:

4 dkg vaj
3 dl tej
3 ek liszt
4 dl tejföl
+ 2 dl tej
ételízesítő ízlés szerint
csipet fehér bors
2 tojás
1 mk szerecsendió

A raguhoz:

40 dkg frankfurti virsli
2 ek étolaj
1 zöld paprika
1 sárga paprika
őrölt bors ízlés szerint
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

A rakottas tetejére:

10 dkg reszelt sajt


A Cukkinis, burgonyás rakottas elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük. A cukkinit megmossuk és azt is felszeleteljük. Forró olajban a cukkinit és a burgonyát is kisütjük, majd papírtörlőre szedjük. A ragut elkészítjük. A virslit feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, rátesszük a virsli karikákat, a felaprított paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket, majd az egészet készre sütjük. Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a virslis ragut, majd a cukkinivel befedjük. A besamelhez a vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük borssal, szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük. Amikor kissé hűlt, akkor belekeverjük a tojásokat, majd a tejfölt és a tejet is. Ráöntjük a tálban várakozó rakottasra, reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon aranysárgára sütjük.

Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A cukkinis, burgonyás rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook