Cukkinis, burgonyás rakottas recept
A Cukkinis, burgonyás rakottas hozzávalói:50 dkg sárga héjú cukkini
50 dkg zöld héjú cukkini
50 dkg burgonya
Az elősütéshez:
5 dl étolaj
A besamelhez:
4 dkg vaj
3 dl tej
3 ek liszt
4 dl tejföl
+ 2 dl tej
ételízesítő ízlés szerint
csipet fehér bors
2 tojás
1 mk szerecsendió
A raguhoz:
40 dkg frankfurti virsli
2 ek étolaj
1 zöld paprika
1 sárga paprika
őrölt bors ízlés szerint
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
A rakottas tetejére:
10 dkg reszelt sajt
A Cukkinis, burgonyás rakottas elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük. A cukkinit megmossuk és azt is felszeleteljük. Forró olajban a cukkinit és a burgonyát is kisütjük, majd papírtörlőre szedjük. A ragut elkészítjük. A virslit feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, rátesszük a virsli karikákat, a felaprított paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket, majd az egészet készre sütjük. Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a virslis ragut, majd a cukkinivel befedjük. A besamelhez a vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük borssal, szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük. Amikor kissé hűlt, akkor belekeverjük a tojásokat, majd a tejfölt és a tejet is. Ráöntjük a tálban várakozó rakottasra, reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon aranysárgára sütjük.
Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. ápr. 8. 10:27
A cukkinis, burgonyás rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.