Fokhagymás pácolt hús recept
60 perc
A Fokhagymás pácolt hús hozzávalói:
kb. 1 kg csirke, vagy nyúl vagy disznóhús
1 csomag Fokhagymás páckeverék (Pl. Kotányi)
3 dl olívaolaj
3 evőkanál ecet
1 kg burgonya vagy cukkini
Húspuhító só
A Fokhagymás pácolt hús elkészítési módja:
A páckeveréket összekeverem az ecettel és az olajjal. Belerakom a húst. 3-4 napra bepácolom. Sót nem teszek a pácba. Pácolás után a burgonyát felszeletelem és a tepsi aljára rakom. Ráteszem a húst. Meglocsolom a fűszeres páclével (nem kell az egészet rárakni). Megsózom. Fóliát teszek rá és forró sütőben megsütöm.
Még forrón érdemes kiszedni a burgonyát (cukkinit), mert könnyen felszívja az olajat.
A megmaradt (nem megsütött) páclébe feta sajtot szoktunk pácolni. Nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Zsuccc, 2006. szept. 28. 14:12
A fokhagymás pácolt hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.