Sajtos karfiolpogácsa recept
A Sajtos karfiolpogácsa hozzávalói:1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
3 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
1 evőkanál szárított petrezselyem
1 evőkanál só
1 mokkáskanál bors
2 tojás
2 tojás fehérje
A Sajtos karfiolpogácsa elkészítési módja:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben kis lángon megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni. A fokhagymával együtt pürésítjük, majd belekavarjuk a tejfölt, a sajtot, a petrezselymet, sót, borsot, és a 2 tojást is. Simára dolgozzuk. A keményre felvert tojásfehérjéket a karfiolos keverékhez öntjük, és könnyedén összekavarjuk. Kiolajozott muffinformába töltjük, s 200 fokra előmelegített sütőben 18-22 perc alatt megsütjük. Ha aranysárga, szilárd és felemelkedett, akkor van készen.
Köretként is adhatjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. ápr. 3. 21:40
A sajtos karfiolpogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.