Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás rakott galuska recept

Sonkás rakott galuska recept

A Sonkás rakott galuska hozzávalói:
50 dkg liszt
2 tojás
30 dkg füstölt sonka
4 dl tejföl
1 evőkanál olaj
2 szál újhagyma
5 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt



A Sonkás rakott galuska elkészítési módja:
Hagyományos módon galuskát készítünk. Leszűrjük, kevés olajat öntünk rá, félretesszük. A füstölt sonkát apró kockákra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk. A tejfölt összekeverjük az apróra vágott újhagymával. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és lerakunk egy adag galuskát. Megszórjuk sonkával, bőven meglocsoljuk tejföllel. Erre jön a következő adag galuska, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére reszelt sajtot szórunk és 180 °C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás rakott galuska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook