Csirkemáj erdei gombával pirítva recept
A Csirkemáj erdei gombával pirítva hozzávalói:15 dkg vegyes vagy egyféle erdei gomba (sárga rókagomba, erdei csiperke, lila pereszke, stb.)
3 dkg vaj
10 dkg bacon
30 dkg csirkemáj
só
őrölt fekete bors
5 cl száraz vörösbor
A tálaláshoz: 4 kisebb
vagy 4 nagy szelet megvajazott pirítós.
A Csirkemáj erdei gombával pirítva elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A bacont felkockázzuk. A májat előkészítjük. A vajat közepes lángon serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a bacont és kevergetve kb 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, időnként megkeverve 10-12 percig pároljuk. A gombát a serpenyő egyik oldalára húzzuk, az üres helyre tesszük a májat, és kevergetve ízlés szerint megpirítjuk és kb 2-3-4 perc süléssel keményebbre süthető. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a száraz vörösbort, egy percig forraljuk. A pirítóst külön elkészítjük és tálaljuk. Termesztett csiperke gombával is készíthető.
Gyorsan elkészíthető reggelire és vacsorára .
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. márc. 20. 04:45
A csirkemáj erdei gombával pirítva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.