Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Metélőhagymával és reszelt sajttal töltött gombafejek recept

Metélőhagymával és reszelt sajttal töltött gombafejek recept

Elkészítési idő 60 perc

A Metélőhagymával és reszelt sajttal töltött gombafejek hozzávalói:
8-10 db nagyobb csiperkegomba (lehet erdei gomba is)
20 dkg reszelt kemény füstölt sajt (vagy trappista sajt)
1 csomag ömlesztett sajt
1 csokor metélőhagyma apróra vágva

őrölt fekete bors
étolaj.


A Metélőhagymával és reszelt sajttal töltött gombafejek elkészítési módja:
Elkészítésekor a gombákat megmossuk, a tönköket kitörjük és apróra vágjuk. Ezután ízesítjük sóval, őrölt borssal lés kevés étolajon lepirítjuk. Az ömlesztett sajtot összekeverjük a metélőhagymával, a lepirított gombaszárakkal és a gombafejeket megtöltjük a masszával. Ezután megszórjuk reszelt sajttal. Kiolajozzuk a sütőtepsit, egymástól kisebb távolságra rendezzük a gombafejeket és előmelegített sütőbe tolva 180 fokon kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálalható körettel, de magában fogyasztva is nagyon finom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A metélőhagymával és reszelt sajttal töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook