Metélőhagymával és reszelt sajttal töltött gombafejek recept
60 perc
A Metélőhagymával és reszelt sajttal töltött gombafejek hozzávalói:
8-10 db nagyobb csiperkegomba (lehet erdei gomba is)
20 dkg reszelt kemény füstölt sajt (vagy trappista sajt)
1 csomag ömlesztett sajt
1 csokor metélőhagyma apróra vágva
só
őrölt fekete bors
étolaj.
A Metélőhagymával és reszelt sajttal töltött gombafejek elkészítési módja:
Elkészítésekor a gombákat megmossuk, a tönköket kitörjük és apróra vágjuk. Ezután ízesítjük sóval, őrölt borssal lés kevés étolajon lepirítjuk. Az ömlesztett sajtot összekeverjük a metélőhagymával, a lepirított gombaszárakkal és a gombafejeket megtöltjük a masszával. Ezután megszórjuk reszelt sajttal. Kiolajozzuk a sütőtepsit, egymástól kisebb távolságra rendezzük a gombafejeket és előmelegített sütőbe tolva 180 fokon kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálalható körettel, de magában fogyasztva is nagyon finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. márc. 17. 09:26
A metélőhagymával és reszelt sajttal töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.